En af de nye tendenser vi ser, primært i USA, men i voksende grad også i Europa er dobbelt-brandede hoteller.

Fordelene ved to brands?

Men hvad skulle fordelen være ved, at etablere et hotel med to brands i stedet for et? Der kan faktisk vise sig at være mange.

Umiddelbart er det logisk, at hvis man kan have helt eller delvis fælles back of house, så er der penge at spare for begge brands, men for at det virkelig skal blive en succes er det afgørende, at de to brands supplerer hinanden, som for eksempel et klassisk mid-range brand kombineret med et long-stay eller all-suites brand og endnu vigtigere, at målgruppen for de to brands vil fungere sammen.

Det har også vi sig, at et stort hotel med to brands er bedre til, at holde konkurrenterne på afstand end et stort single-brand hotel, da det hvis ovennævnte hovedregler er fulgt, forventes at dække markedet bedre og bredere.

Mulighederne er mange

Et af de mest fremskredne og intelligente eksempler findes i Los Angeles, hvor der ligger et Residence Inn og et Courtyard, begge Marriott brands, i samme bygning. Her har man virkelig optimeret mulighederne for synergier og næsten alle funktioner der kan drives sammen, bliver drevet sammen. Selv elevatorerne deler gæsterne og når de kommer op på værelsesetagerne, er der Residence Inn værelser på venstre side af korridoren og Courtyard værelser på den højre. Gæsterne ved jo ikke, at der bor gæster fra to forskellige brands samme sted, så ingen finder det underligt.

Så hvis du har jorden og byggemulighederne til at lave faciliteterne store nok, så er der mange rigtig gode grunde til, at overveje, at lave et dobbelt-branded hotel i stedet for et traditionelt hotel med flere værelser.